Nieuws

Het nieuws van Sportraad Meierijstad

Terug naar het overzicht

28 maart 2020

Bericht van de Wethouder Coby van der Pas aan sportverenigingen Meierijstad

28 maart 2020

Bericht aan sportverenigingen Meierijstad:

Beste bestuursleden en leden,

De maatregelen ter bestrijding van het corona-virus raken iedereen, zo ook de sport. Ook in Meierijstad moesten van de ene op de andere dag competities onderbroken worden, trainingen gecanceld en clubhuizen gesloten. En toen dat moest gebeuren, kwamen jullie allemaal in actie. Iedere club gaf gehoor aan de oproep om de sport stil te leggen. Graag wil ik, namens ons college, mijn waardering uitspreken voor jullie begrip en mijn complimenten voor jullie enorme daadkracht. Ik begrijp de zorgen over de mogelijke gevolgen als dit nog veel langer doorgaat. Dit heeft bij ons als gemeente de aandacht en ook bij de Vereniging Sport en Gemeente. Zodra hierover meer bekend is informeren we jullie.
Op dit moment wordt landelijk naar compensatiemogelijkheden gekeken die er toe bij kunnen bijdragen dat de sport, ook na deze crisis, haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken.

Graag wil ik jullie nog wijzen op de Webinar Verenigingsrecht die we samen met onder andere de gemeenten Den Bosch en Bernheze organiseren. De Webinar van juriste Marjo Vink, gespecialiseerd in verenigingsrecht, vindt plaats op woensdagavond 1 april van 19:30-20:30 uur. Jullie kunnen hier kosteloos aan deelnemen door uiterlijk maandag 30 maart aanstaande dit formulier in te vullen: https://forms.gle/XA2DVeCRiQdkKn3MA.
Gedurende de Webinar worden onder andere vragen beantwoord over contributie en opzeggingen in tijden van het corona-virus.

Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze heftige periode, waarin gezondheid met stip op één staat.

Met vriendelijke groet,
Coby van der Pas
Programmabestuurder gemeente Meierijstad
Email: cvanderpas@meierijstad.nl – Tel: +31 (413) 381 108

Sportraad Meierijstad

Lavendellaar 7
5467 BG Veghel

Nieuwsbrief

Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen?
Klik dan op de button en vul je gegevens in.

Inschrijven

© Sportraad Meierijstad - 2020