Nieuws

Het nieuws van Sportraad Meierijstad

Terug naar het overzicht

19 maart 2021

Gevolgen coronamaatregelen voor sportverenigingen Meierijstad

19 maart 2021

Zoals jullie weten heeft de Sportraad Meierijstad heeft een onderzoek naar de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportverenigingen in Meierijstad uitgevoerd.
De resultaten zijn nu bekend, zie het bijgevoegde rapport en ook de infographic voor een visuele weergave. Ook het persbericht dat vandaag is gestuurd aan de media en fracties hebben we bijgevoegd.
Het rapport is eveneens besproken met de Wethouder Coby van der Pas, vandaar dat een quote van haar in het persbericht is opgenomen.De Sportraad heeft in de periode van begin december tot half januari aan alle 120 sportverenigingen gevraagd deel te nemen aan een onderzoek naar de gevolgen van de ingestelde coronamaatregelen. 53 verenigingen hebben gereageerd. De meeste sporten zijn daarmee vertegenwoordigd, zoals turnen, basketbal, boogschieten, volleybal, tennis, zwemmen, atletiek, voetbal, korfbal, hockey, jeu de boules en schaatsen.

De vragen uit het onderzoek sluiten aan bij de onderzoeken van het Mulier Instituut. Zodat vergelijken met landelijke cijfers mogelijk is. Het bijgevoegde rapport geeft de resultaten. Het onderzoek heeft in goede afstemming met de gemeente Meierijstad plaatsgevonden.

De Sportraad heeft de gemeente geadviseerd om juist na de crisisperiode alert te zijn op (individuele) signalen over omvallen van verenigingen en actief met betreffende verenigingen de problematiek aan te pakken.

Met Mulier Instituut is afgesproken dat we vanuit Meierijstad graag meedoen aan hun derde vervolgonderzoek naar corona gevolgen.
We hopen dat jullie ook weer meedoen met dit vervolgonderzoek dat binnenkort wordt uitgevoerd.

Graag lichten wij ons rapport nader toe indien jullie dat op prijs stellen.

Sportraad Meierijstad
Dick Mandemaker
Communicatie & PR
M: 06-13419368

Sportraad Meierijstad

Lavendellaar 7
5467 BG Veghel

Nieuwsbrief

Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen?
Klik dan op de button en vul je gegevens in.

Inschrijven

© Sportraad Meierijstad - 2021