Nieuws

Het nieuws van Sportraad Meierijstad

Terug naar het overzicht

24 augustus 2019

OOK MEIERIJSTAD HEEFT (NATIONAAL) SPORTAKKOORD 

24 augustus 2019

Sportakkoord_Publieksversie.pdf nationaal-sportakkoord-sport-verenigt-nederlandDe bindende kracht van sport is uniek. Sport verbroedert, verbindt en haalt sociale drempels weg. Sport is voor en van iedereen en sluit niemand buiten Sport brengt Nederland samen. In het veld, maar ook daarbuiten. Onze sportclubs spelen daarin een fundamentele rol. Het zijn de plekken waar we elkaar dagelijks ontmoeten en waar we sámen sporten. Waardoor we langer met plezier blijven sporten en bewegen.

De gezamenlijke sport (Sportbonden, NL Actief en NOC*NSF) gelooft en zet vol in op het versterken van die wortels van onze sportinfrastructuur. Het krachtiger maken van clubs, vrijwilligers en kaderleden draagt bij aan sociale cohesie en inclusie. De gezamenlijke sport draagt dan ook meer dan graag bij aan het Sportakkoord: Sport Verenigt.

Op www.sportakkoord.nl is alle basisinformatie te vinden over het Sportakkoord (inclusief de gemeentelijn). Twee documenten kunt u ook hier downloaden

En hoe zit het dan in Meierijstad?
Wel nu, we hebben een sportakkoord, dat volledig is gebaseerd op de sportnota. Om uitvoering verder te stimuleren wordt door NOC*NSF/VWS een lokale sportadviseur beschikbaar gemaakt, die samen met de partijen die het sportakkoord hebben ondertekend een uitvoeringsplanopstelt. Voor de uitvoering van het plan is een flinke extra subsidie beschikbaar gesteld.
In de volgende nieuwsbrief vertellen we meer over de plannen.

Sportraad Meierijstad

Lavendellaar 7
5467 BG Veghel

Nieuwsbrief

Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen?
Klik dan op de button en vul je gegevens in.

Inschrijven

© Sportraad Meierijstad - 2019