Nieuws

Het nieuws van Sportraad Meierijstad

Terug naar het overzicht

19 maart 2019

Uitnodiging 1ste Meierijstad Sportcafé 17 april

19 maart 2019

Uitnodiging Meierijstad Sportcafé
met voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’
en introductie van de toolkit ‘Veilig Sportklimaat’

We nodigen de sportclubs in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode van harte uit om met een vertegenwoordiging op woensdagavond 17 april aanstaande naar het Meierijstad Sportcafé te komen. Dit keer hebben we iets heel bijzonders: een voorvertoning van de theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’. Over het verbeteren van de prestaties en het versterken van de club.

Maar niet alleen deze voorstelling, we hebben een mooi programma:

 • 19.30   Inloop met koffie en thee
 • 20.00   Opening door voorzitter Sportraad Rolf de Jong,
  toelichting op het programma en introductie presentator Arthur Frieser
 • 20.05   Appetizer; interactie met de zaal
 • 20.30   Hoofdact Positief Coachen
 • 21.15   Pauze
 • 21.30   Interactie met de zaal
 • 21.45   Wethouder Coby van der Pas,
  introductie toolkit en relatie tussen veilig sportklimaat naar subsidieverlening
 • 22.00   Samenvatting en afronding
 • 22.15   Afsluiting door Rolf de Jong

De reden dat de gemeente Meierijstad jullie deze voorstelling aanbiedt, is dat we graag willen dat de sportclubs elkaar en de gemeente ontmoeten in een wel heel leuke setting: samen gaan we een humoristische theatervoorstelling beleven. Met ook nog een inhoudelijke boodschap, want de voorstelling gaat over het werken aan een positief klimaat bij sportclubs. Direct na afloop willen we daar graag met jullie over brainstormen.

Dit thema is een van de topprioriteiten van de overheid voor de komende jaren en ook zeker in jullie belang! Want in een nog positiever klimaat bij sportclubs kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen, blijven meer kinderen sporten (en onder de huidige afhakers zitten ongetwijfeld ook talentvolle sporters en de vrijwilligers van de toekomst!), is er meer sportief gedrag is (en dus minder incidenten) en vinden trainers/coaches en bestuurs- en commissieleden het leuker om actief te worden en te blijven. Ongetwijfeld ook actuele en urgente thema’s binnen jullie club.

Naast bestuursleden zijn ook functionarissen zoals hoofd jeugdopleiding, coördinatoren van de diverse leeftijdsgroepen, etcetera uiteraard van harte welkom!

De voorstelling is gebaseerd op de o.a. de theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!’ waar 100.000 (!) mensen van genoten hebben. De voorstelling wordt omarmd door NOC*NSF / 42 sportbonden en vele gemeenten. De reacties zijn zeer enthousiast. ‘Heel grappig!’. ‘Zo herkenbaar!’. De bezoekers geven gemiddeld een 8.
In de voorstelling zien we een vader die een andere aanpak probeert bij zijn zoon, waar hij ook de coach van is. Maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn…

Het Sportcafé op woensdag 17 april 2019 vindt plaats in ’t Spectrum te Schijndel.
De ontvangst is om 19.30 uur, de eindtijd is 22.15 uur met nog informele uitloop tot 23.00 uur.

Een kaartje voor de voorstelling kost normaal €17,50, maar het is dit keer – in het Meierijstad Sportcafé – gratis. We zouden het wel fijn vinden als je je van te voren aanmeldt. Dat kun je simpel doen via mail naar secretaris@sportraadmeierijstad.nl.

Wil je meer weten over de voorstelling? Kijk dan op www.datschietlekkeropzo.nl. Daar zie je onder andere de trailer. En anders ook deze flyer!

Hopelijk tot 17 april! We maken er een gezellige avond van met z’n allen. En heb je nog vragen, neem dan uiteraard gerust contact met mij op.

Namens de Sportraad Meierijstad en de Gemeente Meierijstad,
Robert Barclay
e-mail robert.barclay@tilburg.nl
telefoon (06) 15 86 05 46

Sportraad Meierijstad

Lavendellaar 7
5467 BG Veghel

Nieuwsbrief

Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen?
Klik dan op de button en vul je gegevens in.

Inschrijven

© Sportraad Meierijstad - 2019