Nieuws

Het nieuws van Sportraad Meierijstad

Terug naar het overzicht

18 juni 2022

Sport ontmoet Sport in Meierijstad – gastspreker Pieter van de Hoogenband

18 juni 2022

Pieter van den Hoogenband sprak woensdagavond 15 juni sportbestuurders toe in ’t Spectrum tijdens een georganiseerde avond van de Sportraad Meierijstad (SRM). Van den Hoogenband vindt de communicatieve waarde van een Sportraad van toegevoegde waarde.

Eén van de tips van Van den Hoogenband aan ouders en kinderen is om veel sporten uit te proberen. “Als je verschillende sporten doet, vind je er een waarvoor je een passie hebt en die lange tijd kan doen.”

Het begin van de avond betrof de ‘formele’ Contactraad Sport Meierijstad zaken:

  • De benoeming van 2 nieuwe bestuursleden, Tom van der Heijden en Willem Wouters. Herbenoeming van Robert Barclay en Patrick Vissers. De contactraad heeft geen bezwaar en is akkoord.
  • Doelen Inspanningen Netwerk (DIN): Een schema dat is gemaakt om na 4 jaar SRM een zelftoets te hebben in hoeverre onze inspanningen ‘in lijn’ zijn met onze visie en doelstellingen voor seizoen 2022-2023. Dit is getoond ‘op het doek’ en iedereen heeft een hardcopy mee naar huis gekregen om te zien of zij SRM hierin herkennen en ook reageren wanneer men dit anders ziet. Deze DIN is hier te downloaden. En dit schema zal jaarlijks worden herzien.

De voorzitter van de Sportraad Rolf de Jong uitte zich tevreden over de avond. “De opkomst was minder dan dat we hadden gehoopt met zo’n aansprekende spreker maar Pieter was inspirerend. Na de coronajaren moeten we het contact hervinden met sportverenigingen om met hen in gesprek te gaan en hen te versterken.” De pas geïnstalleerde wethouder van onder meer Sport, Johan van Gerwen, was tevens aanwezig. “Ik ben onder de indruk van de synergie tussen verschillende sporttakken en verenigingen. Ze leren veel van elkaar, het is een win-winsituatie.”

(c) Foto Wiek van Lieshout (MooiSchijndel) – voor het hele artikel klik hier

(c) Foto’s Robert Barclay: hieronder Pieter van den Hoogenband en Johan van Gerwen (wethouder Sport en Bewegen)

Image previewImage preview

Ook TV Schijndel heeft een mooie reportage gemaakt, met een interview met Pieter, klik hier!

De Sportraad Meierijstad is blij met de belangstelling en is van plan in het najaar een volgende bijeenkomst te organiseren.

Sportraad Meierijstad

Lavendellaar 7
5467 BG Veghel

Nieuwsbrief

Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen?
Klik dan op de button en vul je gegevens in.

Inschrijven

© Sportraad Meierijstad - 2022